Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το πανάκι


Τα μωράκια πολύ συχνά επιλέγουν ένα αντικείμενο να έχουν πάντα κοντά τους. Τα βοηθάει να  ηρεμούν, και να κοιμούνται ευκολότερα. Το αντικείμενο αυτό, ονομάζεται στην ψυχολογία "μεταβατικό αντικείμενο". Μπορεί να είναι ένα λούτρινο ζωάκι, μια κουβέρτα, ένα σεντόνι.


"Το πανάκι"  μπορεί να αποτελέσει για το μωρό σας την καλύτερη λύση σε σχέση με τα άλλα μεταβατικά αντικείμενα που διαλλέγουν τα μωρά. Είναι μικρό ωστε να μην το σέρνει το παιδί όπως θα'σερνε μια κουβέρτα, μπορεί να πλυθεί και να απαλλαχτεί από τα ακάρεα σε αντίθεση με τα λούτρινα και είναι χειροποίητο και πολύ πρωτότυπο.

Έχει μαλακή υφή, είναι ευχάριστο στο άγγιγμα, για να μπορεί το μωρό να το κρατά αγκαλιά και να το χαϊδεύει μέχρι να κοιμηθεί ή  μέχρι να  ηρεμήσει όταν έχει στρεσσαριστεί. Γύρω γύρω έχει χρωματιστές κορδέλες, με τις οποιες μπορεί το μωρό να παίζει, να πιάνει και να μαθαίνει τις διαφορετικές υφές


"Το πανάκι" μπορεί να αντικαταστήσει το πιπίλισμα του δαχτύλου και την πιπίλα. Μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας όταν φεύγετε από το σπίτι και αλλάζει το περιβάλλον του μωρού. Κρατώντας το νιώθει την ασφάλεια του σπιτιού του.

Μια άλλη ιδέα είναι να το έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα από το ρούχο σας, ώστε να παίρνει μυρωδιά μαμάς και δίνοντας το στο παιδί, να το ηρεμεί όταν θα προσπαθήσετε να το κοιμίσετε. Ετσι σιγά σιγά, μπορεί βοηθήσει στη μετάβαση του παιδιού στο δωμάτιό του αποχωρίζοντας ανώδυνα το γονεϊκό κρεβάτι.

Μπορείτε να γράψετε το όνομα του παιδιού, και την ημερομηνία γέννησης, ή βάπτισης

5 σχόλια: